Tiedätkö mikä on auton vahinkohistoria?

Vahinkohistoria sekä huoltohistoria löytyvät kumppanimme palvelusta joko rekisterinumerolla tai VIN-numerolla. Tiedot saatavilla myös tuontiautolle. Palvelu on maksuton, jos tietoja ei ole saatavilla.

Auton ominaisuudet, kunto ja vahinkohistoria

Autolle tapahtuneet vahingot eli vahinkohistoria on yksi tärkeä osa yleisesittelyä, sillä se kertoo, onko auto ollut osallisena kolareissa tai muissa vahingoissa. Auton vahinkohistoria voi vaikuttaa auton arvoon, turvallisuuteen ja toimivuuteen. Auton ostajalle on siis hyödyllistä tietää, mitä autolle on tapahtunut ennen kuin hän tekee ostopäätöksen.

Tietoja historiastaa voi selvittää monin eri tavoin. Yksi tapa on pyytää myyjältä auton rekisteriote, josta näkee, onko auto ollut katsastuksessa korjauskehotuksen tai hylkäyksen vuoksi. Toinen tapa on tarkistaa auton kunto itse tai asiantuntijan avulla. Autossa voi olla merkkejä vahingoista, kuten ruostetta, naarmuja, lommoja tai epätasaisuuksia. Kolmas tapa on käyttää palveluita, jotka tarjoavat tietoa auton historiasta. Esimerkiksi tämän sivuston kautta voi tilata auton historiatiedot maksua vastaan sekä Suomesta että ulkomailta.

Vahinkohistorian selvittäminen on erityisen tärkeää, jos auto on tuontiauto eli tuotu ulkomailta Suomeen. Tuontiautojen vahinkohistoria voi olla vaikeampi saada selville, sillä eri maissa on erilaisia tapoja rekisteröidä ja raportoida autojen vahingot. Lisäksi tuontiautojen kunto voi vaihdella suuresti riippuen siitä, millaisissa olosuhteissa ja maanteillä ne ovat ajaneet. Tuontiautojen ostajien kannattaa siis olla erityisen tarkkana ja varmistaa, että he saavat luotettavaa ja kattavaa tietoa auton vahinkohistoriasta ennen kaupantekoa.

Jos etsit suomalaisen auton tietoja, siiry etusivulle tästä linkistä.

Mitä muuta auton ostajan on syytä huomioida?

Käytetyn auton ostajan pitäisi ottaa huomioon muitakin asioita, kuten auton ikä, kilometrimäärä, polttoaineenkulutus, huoltohistoria ja varusteet. Nämä tekijät vaikuttavat niin ikään auton hintaan, laatuun ja käyttömukavuuteen. Auton ostajan kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja ja tehdä budjetti, joka sisältää myös mahdolliset lisäkulut, kuten vakuutukset, verot ja korjaukset. Näin hän voi löytää itselleen sopivan ja edullisen auton.

Tämä Carverticalin haku tuottaa tuloksenaan myös huoltohistorian, jolla voit selvitää miten autoa on huollettu edellisten omistajien aikana.

Auton vahinkohistoria on hyvä tuntea.
Tunnetko autosi historian?